Naredite občasni pregled odtokov tudi sami

Če ste kdaj imeli čiščenje odtokov, potem se dobro zavedate, kako pomemben je občasni pregled odtokov in kako dobro je, da včasih sami nekaj naredite za čiščenje odtokov. V trgovini imate polno izdelkov, ki so namenjeni za to in prav je, da jih imamo doma, ker nam pridejo prav. Lahko pa za pregled odtokov in čiščenje odtokov poskrbite tudi tako, da uporabite navadni kis.

Ja, mogoče se vam zdi to čudno, ampak še kako deluje. Pri nas doma to počnemo redno, in moram priznati, da do sedaj nisem, nismo imeli težav, da bi se nam odtoki zamašili. Stvar je zelo enostavna.

Čiščenje odtokov s kisom:

V odtočno cev nalijte poljubno količino kisa, potem pa odtok zaprite in v lijak nalijte polno vroče vode. Po desetih minutah odtok odprite in naj vroča voda steče po ceveh. Tako boste poskrbeli, da se odtoki ne bodo zamašili. Mi to počnemo redno vsak mesec enkrat. Sedaj nimamo več težav, imeli pa smo jih in smo morali neprestano naročevati pregled odtokov in samo čiščenje. Potem pa so nam povedali za to rešitev in res pride prav. 

Kupujemo kar kis za vlaganje, ta se nam zdi najbolj primeren in tako vsak mesec sami naredimo pregled odtokov in tisti odtoki, ki so bolj obremenjeni, so zagotovo potrebni domačega čiščenja s kisom. 

Včasih smo prepozni in se nam odtoki začnejo mašiti, takrat nikar ne čakajte, naročite si strokovni pregled odtokov, ker drugače bo samo še huje in lahko pride do popolne zamašitve, potem pa boste imeli poplavo. Da pa se vam to zgodi, pa verjemite, da ni lahko. 

Vaša naloga je, da doma sami naredite občasni pregled odtokov in nato ne pozabite, da pa imate doma čistilo, ki čisti odtoke in ga tudi uporabljate enkrat na mesec, pa je to tako in tako najboljša rešitev, da ne boste imeli težav z odtoki.