Ker nimam rada rib, raje kupim kapsule omega 3

Ste mogoče tudi vi med tistimi, ko ne jeste rib? Jaz jih nimam rada. Ko se spominjam nazaj v otroštvo, tudi moja mama ni pogosto pripravljala ribe. Če bi jih mogoče jedla že kot otrok, bi jih imela rada. Vem pa, kako je omega 3 pomemben, ki pa ga dobimo ravno v ribah. Pred nekaj časom sem se s tem, kar obremenjevala, da ne jem rib. Tako sem si začela kupovati razne ribe, losos, lignje, postrv, šarenko, brancina. Ne morem vam povedati, kako sem samo sebe prepričevala, da so ribe dobre in si ji pripravljala na različne načine, na koncu pa spoznala, da se samo trudim in da ribe niso moja jed. Tako sem si začela kupovati prehranske dodatke omega 3 in sedaj se ne obremenjujem več, da na krožniku nikoli nimam rib.

Res je, da so ribe zdrave, a vseeno, če jih nimaš rad, potem nima smisla, da se siliš. Meni je že preveč časa vzela sama priprava, kajti jaz imam rada na hitro pripravljene jedi in takšne, da jih lahko kasneje pogrejem, ribe pa so najboljše sveže in znati jih moraš kupovati. Tako sem raje omega 3 nadomestila s kapsulami. Ne rečem, da bi živela na morju, kjer bi imela ribarnico, kjer bi lahko kupila sveže ribe, tako omega 3 ne bi bil problem, ker bi enostavno vedela, kaj kupujem. Ne pa sedaj, ko v trgovini ne ločim dobre in slabe ribe, sama pa sem prepričana, da kaj dosti omega 3 kupljene ribe v trgovini nimajo. 

Ko se enkrat sprijazniš in se nehaš truditi z ribami, potem si kupiš kapsule omega 3 in občutek je prav dober, ker veš, da poskrbiš za dovolj velik vnos omega 3 in ni treba razmišljati, katero ribo boš kupil in kako jo boš pripravil.