KRAŠKA VINSKA CESTA

Martinovanje na Krasu

11. november 2017, Kras

Martinovanje na Krasu poskrbi za zabavo, kulinarično razvajanje ter seveda degustavije kraških vin z organiziranim prevozom hop on - hop off, po odprtih kleteh! 

Za dodatne informacije lahko obiščete spletno stran www.visitkras.info ali nas kontaktirate na TIC Sežana, tic.sezana(at)visitkras.info ali na tel. št. 05/73 10 128.

Opens external link in new windowMartinovanje na Krasu

Mesec kraške kuhinje

3. oktober - 5. november 2017, Kras


Mesec kraške kuhinje s svojo dolgoletno tradicijo bogati jesensko pisano ponudbo na Krasu. Vabi obiskovalce, da se poleg lepot narave naužijejo tudi kulinaričnih dobrot.

Opens external link in new windowMesec kraške kuhinje

Festival Svirèl

Marec - april 2017, Kras

Mednarodno tekmovanje in festival glasbenikov solistov ter komornih skupin v sodelovanju s projektom Kraška kuhinja prireja glasbeno-kulinarični dogodek, kjer se bodo prepletale specialitete kraške kulinarike in glasbe.
Festival ponuja edinstveno doživetje kulturnega turizma z odkrivanjem gastronomskih biserov Krasa.

Opens external link in new window Festival Svirèl

Br’stovska špargljada

2. april 2017, Brestovica pri Komnu

Kulinarična prireditev, ki poteka v osrčju enega izmed najboljših rastišč divjih špargljev na Krasu, v Brestovici pri Komnu. Vključuje pokušino in razstavo raznovrstnih jedi iz divjih špargljev.

Opens external link in new windowBr’stovska špargljada

Dan odprtih borjačev

April 2017, Pliskovica

Obiščite kraške domačije in okusite rujno kapljico ter druge kraške dobrote. Oglejte si razstave, udeležite se delavnic, obiščite rokodelske delavnice, kamnoseka in čebelarja ter se podajte na organizirane pohode.

Opens external link in new windowOdprti borjači 2016 

Mesec špargljev na Krasu

7. april - 7. maj 2017, Kras

Kraško kulinariko bogatijo navdihi letnih časov. Prebujajoča se pomlad poskrbi za prvo osvežitev okusov. Od nekdaj priljubljeni v naravi nabrani šparglji bodo popestrili kraške jedilnike. Za kulinarično razvajanje bodo poskrbeli gostinci, turistične kmetije in vinarji.

Opens external link in new windowMesec špargljev na Krasu 

Praznik terana in pršuta

11. - 13. avgust 2017, Dutovlje

Danes predstavlja Praznik terana in pršuta veliko in odmevno promocijo Krasa ter osrednjo prireditev kraške vinorodne pokrajine. Največja zanimivost prireditve je še vedno povorka kmečkih voz s predstavitvijo kraljice terana. Zanimiva je tudi razstava domače obrti in fotografij, proizvajalci terana pa se najbolj veselijo izbora najboljšega terana. Pestrejšo ponudbo prazniku daje tudi ponudba osmičarjev in aktiva kmečkih žena.

Opens external link in new window46. Praznik terana in pršuta 

Zemljevid ponudnikov

december
po to sr če pe so ne
48 27 28 29 30 1 2 3
49 4 5 6 7 8 9 10
50 11 12 13 14 15 16 17
51 18 19 20 21 22 23 24
52 25 26 27 28 29 30 31

KRAŠKA VINSKA CESTA

Kraška vinska cesta povezuje skoraj 170 ponudnikov kraških dobrot in se razprostira nad Tržaškim zalivom. Vinska pot poteka po apnenčasto posuti Kraški planoti, ki jo prekriva zemlja "terra rossa". Tu so doma kraška burja in najtoplejši sončni žarki. Zaradi vremensko ugodnih dejavnikov si je na zamolkli rdeči prsti svoj prostor utrdila trta, ki ponuja odlično grozdje in vrhunska vina. Del celotne zgodbe so še kleti oziroma "hrami", ki očarajo vsakega obiskovalca. Nekatere so vklesane v živo skalo, druge urejene v kraških jamah, spet tretje je ustvarila pridna človeška roka. V vsakem pravem kraškem hramu ne sme manjkati niti dobra mesnina, ki počasi in vztrajno zori ter pridobiva okus in značaj Krasa.

Prijava na e-obvestila

E-Obvestila