KRAŠKA VINSKA CESTA

PRIREDITVE

V osrčju dežele terana

25. maj 2019, Križ in Tomaj

V Tomaju in petih bližnjih vaseh pridelovalci vrhunske kraške kapljice – terana odprejo vrata svojih kleti obiskovalcem, ki lahko pokukajo v njihove sode ter prisluhnejo zgodbam vinarjev ter ob pršutu in drugih dobrotah uživajo ob spremljevalnem programu.

Vabimo vas, da se udeležite naše prireditve ter preživite z nami lepo popoldne. (Prireditelj si pridržuje pravico do manjših sprememb.)

Opens external link in new windowV osrčju dežele terana

Praznik terana in pršuta

10.-11. avgust 2019, Dutovlje

Danes predstavlja Praznik terana in pršuta veliko in odmevno promocijo Krasa ter osrednjo prireditev kraške vinorodne pokrajine. Največja zanimivost prireditve je še vedno povorka kmečkih voz s predstavitvijo kraljice terana. Zanimiva je tudi razstava domače obrti in fotografij, proizvajalci terana pa se najbolj veselijo izbora najboljšega terana. Pestrejšo ponudbo prazniku daje tudi ponudba osmičarjev in aktiva kmečkih žena.

Opens external link in new window48. Praznik terana in pršuta 

Mednarodni literarni festival Vilenica

10. september-14. september 2019, Kras

Mednarodni literarni festival Vilenica je srečanje pesnikov, pisateljev, dramatikov in esejistov iz Srednje Evrope, ki poteka na na Krasu in drugod po Sloveniji, vključuje pa številne literarno-kulturne dogodke.

Opens external link in new windowMednarodni literarni festival vilenica

Festival kraška gmajna

25. april - 2. junij 2019, Kras

V času festivala potekajo številni dogodki, od kulturnih prireditev vezanih na kraško gmajno, do različnih tematskih pohodov in kreativnih delavnic, strokovnih srečanj, okroglih miz in predavanj, razstav in seveda tudi bogatega otroškega raziskovanja. 

Opens external link in new windowFestival kraška gmajna

Mesec kraške kuhinje

4. oktober - 3. november 2019, Kras


Mesec kraške kuhinje s svojo dolgoletno tradicijo bogati jesensko pisano ponudbo na Krasu. Vabi obiskovalce, da se poleg lepot narave naužijejo tudi kulinaričnih dobrot.

Opens external link in new windowMesec kraške kuhinje

Martinovanje na Krasu

9. november 2019, Kras

Martinovanje na Krasu poskrbi za zabavo, kulinarično razvajanje ter seveda degustavije kraških vin z organiziranim prevozom hop on - hop off, po odprtih kleteh! 

Za dodatne informacije lahko obiščete spletno stran www.visitkras.info ali nas kontaktirate na TIC Sežana, tic.sezana(at)visitkras.info ali na tel. št. 05/73 10 128.

Opens external link in new windowMartinovanje na Krasu

Zemljevid ponudnikov

januar
po to sr če pe so ne
1 31 1 2 3 4 5 6
2 7 8 9 10 11 12 13
3 14 15 16 17 18 19 20
4 21 22 23 24 25 26 27
5 28 29 30 31 1 2 3

KRAŠKA VINSKA CESTA

Kraška vinska cesta povezuje skoraj 170 ponudnikov kraških dobrot in se razprostira nad Tržaškim zalivom. Vinska pot poteka po apnenčasto posuti Kraški planoti, ki jo prekriva zemlja "terra rossa". Tu so doma kraška burja in najtoplejši sončni žarki. Zaradi vremensko ugodnih dejavnikov si je na zamolkli rdeči prsti svoj prostor utrdila trta, ki ponuja odlično grozdje in vrhunska vina. Del celotne zgodbe so še kleti oziroma "hrami", ki očarajo vsakega obiskovalca. Nekatere so vklesane v živo skalo, druge urejene v kraških jamah, spet tretje je ustvarila pridna človeška roka. V vsakem pravem kraškem hramu ne sme manjkati niti dobra mesnina, ki počasi in vztrajno zori ter pridobiva okus in značaj Krasa.

Prijava na e-obvestila

E-Obvestila