KRAŠKA VINSKA CESTA

Degustacije vin na Vinski cesti

Spoznajte vinorodni okoliš, ki so ga opevali že stari Grki in Rimljani. Kraška vinska cesta ponuja več kot 100 vinski kleti, kjer lahko okušate in raziskujete bogastvo kraških vin. Spoznajte vitovsko grganjo in teran ptp, kraljico in kralja kraških vin, tam kjer se rodijo, v kleteh kraških vinarjev.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

 

 

Izlet "Odkrite radosti Krasa"

Podali se bomo v svet poezije Srečka Kosovela na njegovi domačiji v Tomaju, v Dutovljah obiskali Pepin kraški vrt, nekje na poti, v značilnem kraškem hramu, pa si bomo privoščili degustacijo Terana PTP in ostalih vrhunskih vin s Krasa ali pa obiskali znamenito pršutarno in uživali v panoramski vožnji skozi Kras.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

 

 

Pepin kraški vrt in Teranova krožna pot

Sprehodili se bomo med vinogradi, Teranova krožna pot nam bo odprla pogled na čudovite razglede in izobilje vinogradov, ob katerih se zlasti jeseni zdi, da se je z listjem trt poigral najboljši slikar s svojo paleto toplih odtenkov. Obiskali bomo vinske kleti ob poti ter ob kozarcu izbranega terana PTP lahko poklepetali in spoznali življenje ljudi na Krasu.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

Izlet "Skrivnosti kraških hramov"

Spoznali boste kraška vina ter dušo in srce vinarja, ki vam bo pomagal razumeti tradicijo in strast, ki jo goji do skope kraške zemlje.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

Zemljevid ponudnikov

april
po to sr če pe so ne
13 26 27 28 29 30 31 1
14 2 3 4 5 6 7 8
15 9 10 11 12 13 14 15
16 16 17 18 19 20 21 22
17 23 24 25 26 27 28 29
18 30 1 2 3 4 5 6

KRAŠKA VINSKA CESTA

Kraška vinska cesta povezuje skoraj 170 ponudnikov kraških dobrot in se razprostira nad Tržaškim zalivom. Vinska pot poteka po apnenčasto posuti Kraški planoti, ki jo prekriva zemlja "terra rossa". Tu so doma kraška burja in najtoplejši sončni žarki. Zaradi vremensko ugodnih dejavnikov si je na zamolkli rdeči prsti svoj prostor utrdila trta, ki ponuja odlično grozdje in vrhunska vina. Del celotne zgodbe so še kleti oziroma "hrami", ki očarajo vsakega obiskovalca. Nekatere so vklesane v živo skalo, druge urejene v kraških jamah, spet tretje je ustvarila pridna človeška roka. V vsakem pravem kraškem hramu ne sme manjkati niti dobra mesnina, ki počasi in vztrajno zori ter pridobiva okus in značaj Krasa.

Prijava na e-obvestila

E-Obvestila