KRAŠKA VINSKA CESTA

Degustacije vin na Vinski cesti

Spoznajte vinorodni okoliš, ki so ga opevali že stari Grki in Rimljani. Kraška vinska cesta ponuja več kot 100 vinski kleti, kjer lahko okušate in raziskujete bogastvo kraških vin. Spoznajte vitovsko grganjo in teran ptp, kraljico in kralja kraških vin, tam kjer se rodijo, v kleteh kraških vinarjev.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

 

 

Izlet "Odkrite radosti Krasa"

Podali se bomo v svet poezije Srečka Kosovela na njegovi domačiji v Tomaju, v Dutovljah obiskali Pepin kraški vrt, nekje na poti, v značilnem kraškem hramu, pa si bomo privoščili degustacijo Terana PTP in ostalih vrhunskih vin s Krasa ali pa obiskali znamenito pršutarno in uživali v panoramski vožnji skozi Kras.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

 

 

Brezmejni okusi Krasa

vinsko-kulinarični izlet med Krasom in Trstom

Okusili bomo bogastvo kraške kulinarike, ki predstavlja stoletni preplet slovanske, germanske in romanske kuhinje. Iz ene lepših razglednih točk na Krasu nam bo pogled segel do Benetk na drugi strani pa do Julijskih Alp. Ob rezini kraškega pršuta se bomo prepustili opojnosti ognjeno rdečega vina terana in bele avtohtone vitovske grganje.

 

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

Užitki družine Scaramanga

iz urbanega Trsta na umirjen Kras

Prepustili se bomo zgodbi premožne tržaške družine. Iz nekoč največjega slovenskega mesta, kjer bomo občudovali enega najlepših gradov severnega Jadrana, nas bo pot popeljala v oazo miru na vrhu kraške planote. Tu nas bo očarala eleganca belih lipicancev, izjemen ambient botaničnega vrta ter skrivnostno podzemlje najstarejše jame v Evropi. Celotno pot nas bo spremljala kraška kulinarika in vrhunsko vino.

 

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

Brezmejni kolesarski užitki

med Krasom in Trstom

Z električnim kolesom do osupljivega razgleda na Tržaški zaliv in Jadransko morje, do najstarejše evropske kobilarne, v kateri domuje več kot 300 belih lipicancev, mimo skrivnostnega podzemlja najstarejše turistične jame v Evropi, do okusov lokalne kuhinje in domačega vina.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

Jamarski treking s kraško kulinariko

avantura v »hudičevi prekajevalnici mesa«

Oblečeni v kombinezon, s čelado, karbidovko in gumijastimi škornji se bomo skupaj z našim vodnikom jamarjem odpravili v eno lepših, a manj znanih slovenskih jam. Za konec se boo prepustili izbranim kraškim okusom na eni izmed pristnih kraških domačij.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

Pepin kraški vrt in Teranova krožna pot

Sprehodili se bomo med vinogradi, Teranova krožna pot nam bo odprla pogled na čudovite razglede in izobilje vinogradov, ob katerih se zlasti jeseni zdi, da se je z listjem trt poigral najboljši slikar s svojo paleto toplih odtenkov. Obiskali bomo vinske kleti ob poti ter ob kozarcu izbranega terana PTP lahko poklepetali in spoznali življenje ljudi na Krasu.

Teranova krožna pot, ki je dolga 7 kilometrov, se začne na Bunčetovi domačiji, kjer si lahko ogledate Opens external link in new windowPepin kraški vrt in Pepino zgodbo ter spominsko sobo Borisa Pahorja.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

Izlet "Skrivnosti kraških hramov"

Spoznali boste kraška vina ter dušo in srce vinarja, ki vam bo pomagal razumeti tradicijo in strast, ki jo goji do skope kraške zemlje.

Opens external link in new windowVeč podrobnosti

01.03.2019

OSMICE NA PRIMORSKEM

Na spletni strani www.osmice.info najdete vedno ažurne informacije o vseh odprtih osmicah...


Cat: Aktualne novice - SI, Aktualne novice - IT, Aktualne novice - EN
go to Archive ->

Zemljevid ponudnikov

junij
po to sr če pe so ne
22 27 28 29 30 31 1 2
23 3 4 5 6 7 8 9
24 10 11 12 13 14 15 16
25 17 18 19 20 21 22 23
26 24 25 26 27 28 29 30

KRAŠKA VINSKA CESTA

Kraška vinska cesta povezuje skoraj 170 ponudnikov kraških dobrot in se razprostira nad Tržaškim zalivom. Vinska pot poteka po apnenčasto posuti Kraški planoti, ki jo prekriva zemlja terra rossa. Tu so doma kraška burja in najtoplejši sončni žarki. Zaradi vremensko ugodnih dejavnikov si je na zamolkli rdeči prsti svoj prostor utrdila trta, ki ponuja odlično grozdje in vrhunska vina. Del celotne zgodbe so še kleti oziroma "hrami", ki očarajo vsakega obiskovalca. Nekatere so vklesane v živo skalo, druge urejene v kraških jamah, spet tretje je ustvarila pridna človeška roka. V vsakem pravem kraškem hramu ne sme manjkati niti dobra mesnina, ki počasi in vztrajno zori ter pridobiva okus in značaj Krasa.

Prijava na e-obvestila

E-Obvestila